Şirket Maili Nedir? Şirket Maili Nasıl Açılır?

Son dönemde e-mail iletişimi oldukça önem kazandı. İlk çıktığı yıllarda ücretsiz servislerden alınan ve genelde lakap veya rumuz kullanarak oluşturulan e-postalar ile ticari ve profesyonel iletişim kurmak oldukça zor. Bu sebeple günümüzde şirket maili, kurumsal e-posta gibi isimlerle anılan bu hizmetler ön plana çıkmış durumda..  Kurumsal itibarınızı ve markanızı daha iyi seviyeye getirecek bu hesaplar aslında birer reklam unsuru olarak da kullanılıyor. Şimdi isterseniz “Şirket maili nedir?” Kurumsal E-posta ya da Şirket Maili Nereden ve Nasıl Alınır?” gibi bilgilere değinelim.

Şirket Maili Nedir?

Şirketlerin kendi adları veya markaları ile oluşturulan e-posta adreslerine Şirket Maili denir. Bu e-posta adresleri, ticari faaliyetler esnasında oluşan iletişimde şirketlerin itibarını yükselten unsurlardır. Verdiğiniz teklifler, tanıtım ve iletişim gibi faaliyetlerde kullanacağınız şirket mail adresleri alıcılar tarafından daha kurumsal ve profesyonel bir algı oluşturmanıza yardımcı olacak ve karşınızdaki kişilere güven telkin edecektir.

Şirket Maili Nasıl Alınır?

Şirket maili almak için öncelikle bir alan adına (domain) ihtiyacınız var. Bir alan adınız varsa kurumsal e-posta hizmeti veren kuruluşlardan istediğiniz sayıda kullanıcı hesabı ve depolama alanı seçenekleri ile şirket maili oluşturabilirsiniz. İşlemlere geçmeden önce, işlem sırasında lazım olacak bileşenleri tanımlamakta fayda var.

promail kurumsal e posta alma

Alan Adı (Domain) Nedir? Ne İşe Yarar?

Alan adı (Domain), internet sitelerinin yayınlandığı sunucuya bağlanmak için internet tarayıcılarının (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge vb)  adres satırına https://alanadi.com veya www.alanadi.org v.b. şeklinde yazılan ve bu sayede internet sitelerine bağlanmamızı sağlayan rumuz adreslerdir. 

Markalaşma amacıyla kullanılırlar ve e-posta adresleri de bu alan adına bağlı oluşturulur. Alan adları iki bölümden oluşmaktadır;

  • Markanızı veya sizin belirlediğiniz harf ve rakam kombinasyonlarını içeren kısım.
  • “.com”,  “.net”,.com.tr”,.org” gibi kısaltmalardan oluşan kısım.

Günümüzde en çok bilinen alan adının google.com olduğu söylenebilir. Bunun gibi bilindik tüm internet site adresleri birer alan adıdır.

Alan Adı Nasıl Tescil Edilir?

Alan adları veya diğer bir ismiyle internet adresleri, Amerikada bulunan ICANN İnternet Tahsisli İsimler ve Sayılar Kuruluşu tarafından yönetilir. Bu kuruluş dünya genelinde alan adı tahsis işlemi için yeterlilik gösteren kuruluşlara (Örneğin ProMail.com.tr gibi) yetki verir ve onları denetler. 

Firmalar kendi oluşturdukları internet sitelerinde sizden gelecek talebe göre sistemde domain sorgusu yani araması yapar ve uygunluk onayından sonra alan adını tescil etmenize yardımcı olurlar. 

Alan adları ilk gelen alır mantığıyla tescil edilir. Tescil işlemi yapıldıktan sonra başkası sizin alan adınızı çok istisnai durumlar dışında siz istemediğiniz sürece elinizden alamaz.

Alan Adı Satılan Bir Şey midir?

Alan adları para ödenerek satın alınan bir şeymiş gibi görünse de aslında kiralanan bir dijital varlıktır. Tescil işlemi yaptığınızda minimum 1 yıl, maksimum 10 yıl kullanım hakkına sahip olursunuz. Ancak bu süreler bittiği zaman tekrar tescil işlemi yaparak bu süreyi uzatmanız gerekir.

Şirket Maili Almak İçin Hostinge veya Yayında Olan Bir Web Sitesine İhtiyaç Var mı?

Bu sorunun cevabı HAYIR olacaktır. Şirket maili almak için bir web sitenizin olmasına gerek yoktur. Bir alan adına sahip olmanız ve alan adının DNS yapılandırma ayarlarına erişim sağlayabiliyor olmanız yeterlidir. Bu işlemi alan adınızı (domain) satın aldığınız ve barındırdığınız kuruluş üzerinden yapabilirsiniz.

E-posta Adresinin Alan Adından Farkı Nedir?

E-posta adresi, bir alan adına bağlı oluşturulan dijital bir mesajlaşma adresidir. E-posta ile karakterize olmuş  @ işareti kullanılarak ifade edilir. Yani bir e-posta adresinde @ işaretinden önceki kısım size ait olan hesabı, “@” işaretinden sonraki kısım ise o hesabın bağlı bulunduğu ve oluşturulduğu alan adını ifade eder. 

Ücretsiz verilen hizmetlerde sadece hizmeti veren kuruluşun alan adına bağlı olacak şekilde hesaplar oluşturulabilir.Örneğin;

  • kullanici@gmail.com
  • kullanici@msn.com  
  • kullanici@yahoo.com

Ancak bu ücretsiz hizmetlerde genelde sizin adınız veya markanızla sizden önce birileri hesap oluşturduğu için istediğiniz şekilde bir hesap oluşturmak mümkün olmuyor. Bu sebeple yanına rakam veya bazı semboller ekleyerek akılda kalması zor ve karışık e-postalar oluşturuluyor.

Kurumsal e-postada ise istediğiniz şekilde aşağıdaki gibi hesaplar oluşturabilirsiniz;

  • kullanici@alanadiniz.com 
  • adinizsoyadiniz@sirketmarkaniz.com 

Bu sebeple kurumsal bir e-posta hesabı oluşturmak istiyor ve kendi markanızla temsil edilmek istiyorsanız kendinize Kurumsal E-posta Hizmeti almanız daha iyi olacaktır.

ProMail® Nedir?

ProMail, size kendi markanızla, profesyonel bir şekilde temsil imkanı sağlayan Kurumsal ve Profesyonel bir E-posta hizmetidir. Bunun yanında kullanımınıza bağlı yüksek depolama alanı sunan ve Spam gibi dertlerden kurtulmanızı sağlayan özel bir hizmettir. Profesyonel e-posta hizmetleri için spesifik bir konfigürasyonla oluşturulmuş ve bu ihtiyaca özel geliştirilmiş bir sistemdir. 

ProMail paketleri aşağıdaki depolama alanı seçeneklerine sahiptir;

  • 10 GB
  • 25 GB
  • 50 GB
  • Havuz Kota 100-500 GB (Yüksek Kullanıcı Sayısına Sahip İşletmeler İçin)

ProMail’in Mail Hosting Hizmetlerinden Farkı Nedir?

Hosting ile ücretsiz bir şekilde verilen e-posta hizmetleri oldukça kısıtlı olanaklara sahiptir. 100 MB-200 MB gibi oldukça düşük kotalara sahiptir. SPF, DKIM, SRV gibi kayıt imkanları da sunmayan bu hizmetler, Spam iletilerle boğuşmanıza neden olur. 

promail gelismis anti spam

ProMail de ise size sunulan imkanlar;

  • Yüksek depolama alanları
  • Başka servislerdeki e-postaları ücretsiz taşıma
  • Oldukça kullanışlı ve gelişmiş Türkçe Webmail
  • Exchange özelliği (Takvim Görevler ve Kişiler ile Entegre Kullanım)
  • Gelişmiş Antivirüs ( Gelen giden e-postaların 4 farklı Antivirüs Uygulaması İle taranması)
  • Gelişmiş AntiSpam (Size gelen Spam iletilerin akıllı Mail Gateway ile engellenmesi)
  • Mail grupları oluşturarak gelen iletilerin belirli ve istenen  kişilere dağıtılmasını sağlamak.
  • Yüksek itibarlı çok sayıda IP ve Load Balancing yönetimi ile gönderdiğiniz e-postalar alıcının Spam klasörüne düşmez.  % 99 oranında inbox garantisi. 
  • Profesyonel destek hizmeti ( Ticket / Telefon / Canlı Destek)
  • Tüm e-posta istemcileri ile uyumluluk (Outlook, eM Client, Thunderbird vb)
  • % 100 KVKK uygunluğu

ProMail İle Şirket Maili Nasıl Oluşturulur?

ProMail ile şirket maili oluşturmak oldukça basittir. Bu işlemlerin adım adım gösterildiği ilgili bu makaleye tıklayarak siz de hızlı ve kolayca şirket maili açabilirsiniz. Şirket maili oluşturmak için siz de şimdi ProMail Ana Sayfasına giderek kurumsal e-posta paketlerinden birini seçin ve hemen bugün iletişime başlayın. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu